-- Geri --


İLİM YAYMA CEMİYETİ YURDU ÖĞRENCİLERİNDEN KAN BAĞIŞI

     

İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Gençlik Merkezi ve İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, kan bağışı kampanyası kapsamında kan verdi.

İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi ile Adıyaman Kızılay Kan Merkezi’nin gerçekleştirdiği kan bağış kampanyasına İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Gençlik Merkezi ve İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Yükseköğrenim Erkek Öğrenci  Yurdu’nda kalan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Faruk Bülent Kablan, yaptığı açıklamada, "Kan kardeşliği olarak değerlendirilebilecek kan bağışında bir ünite kan üç hayat kurtarıyor. Can emniyetinin korunması ve kollanması gerekli kutsal değerler arasında yer aldığını ve inancımızın bir insanı kurtarmayı bir dünyayı kurtarmakla eşdeğerdir.” dedi.

Kablan, kan bağışı etkinliğine öğrencilerin gösterdiği duyarlı katılımın kendilerini çok memnun ettiğini ve kan vermenin acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kan vermenin hem sağlık açısından hem de topluma faydalı olma yönünden çok önemli bir hizmet olduğuna değinen Kaplan, “Bir hayat kurtarmanın bütün insanları kurtarmak kadar büyük bir sevap olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle kan bağışında bulunmak ülkemiz adına çok önemli sosyal bir sorumluluktur. İnsanlar sadece kendileri için değil, başkaları için de yaşamayı hissetmelidir. Bu nedenle yaptığımız bu kan bağışı etkinliğini inşallah devam ettireceğiz.” diye konuştu.